مقاله ليبل و بسته‌بندي دانشجویان صنعت چاپ

كلیك كنید

 

مقاله ليبل و بسته‌بندي

 

مصرف ليبل و بسته‌بندي: آگاهي از روند بازار و داشتن زيرساخت‌هاي چاپ ديجيتال، زمينه لازم براي موفقيت شركت‌هاي فعال در ارايه اين خدمات را فراهم مي‌كند و آينده از آن كساني است كه خود را با شرايط جديد زودتر وفق داده و از فرصت موجود براي سرمايه‌گذاري روي موضوعاتي استفاده كنند كه در آينده بهترين فرصت‌هاي تجاري را براي آنها فراهم مي‌كند.

 

چاپخانه‌هاي ليبل با فرصت‌ها و چالش‌هاي زيادي روبه‌رو هستند
 تنوع‌خواهي بازار و پيشرفت‌هاي تكنولوژيك، چاپخانه‌داران ليبل را در حال حاضر و در آينده نزديك با فرصت‌ها و چالش‌هاي زيادي رو به رو مي‌كند، چرا كه از اين دو فاكتور از يك طرف مي‌توان در جهت ارايه خدمات نو و متناسب با ذوق و سليقه جديد مشتريان استفاده كرده و بازارهاي جديدي را به روي شركت باز كرد و از طرف ديگر به خاطر سرمايه‌گذاري‌هاي هنگفت مورد نياز دچار چالش و دردسرهاي سرمايه‌گذاري شد.

 

بازار ليبل
 در حالي كه بازار ليبل در سال‌هاي اخير از ثبات نسبي برخوردار بوده، بخش‌هاي جديدي به بازارهاي سنتي اضافه شده و در حال توسعه است كه از آن جمله به مواردي نظير: فيلم شرينك، بسته‌بندي انعطاف‌پذير، ليبل‌هاي امنيتي، محصولات تبليغاتي و تا حدي RFID مي‌توان اشاره كرد.

 

تاثير چاپ ديجيتال
 بي‌ترديد ابداع و توسعه چاپ ديجيتال در سال‌هاي اخير از مهم‌ترين عوامل تحول در صنعت چاپ ليبل بوده است و عامل اصلي در تحقق دو فرصت و چالش تنوع خواهي و تغيير تكنولوژي به حساب مي‌آيد كه چاپخانه‌داران ليبل را به بازنگري در استراتژي‌هاي بازاريابي و فروش ترغيب مي‌كند.
در 15 سال اخير، چاپ ديجيتال بيشترين سطح تغييرات و پيشرفت را شاهد بوده و امروزه هم اين مسير ادامه دارد.
براي مثال در آخرين نمايشگاه ليبل اكسپو  كه در سال 2009 در بروكسل برگزار شد، يك تالار اختصاصي به سيستم‌هاي چاپ ديجيتال اختصاص داده شده بود و به مدت 4 روز پي‌در‌پي برپا بود.
فن‌آوري چاپ ديجيتال، باعث حذف هزينه و زمان‌بري توليد پليت چاپ و مرحله آماده‌سازي ماشين براي شروع عمليات چاپ شده و چاپخانه‌دار را قادر مي‌سازد كه به چاپ اقلام كم تيراژ و به خصوص با صرفه اقتصادي اقدام كنند.
امروزه امكان چاپ كم تيراژ، حتي براي آن دسته از چاپخانه‌داراني كه مشتريان پرتيراژ دارند، يكي از الزامات هر چاپخانه ليبل شمرده مي‌شود. با اين همه ورود فن‌آوري ديجيتال به يك چاپخانه، چالش‌هايي را به دنبال دارد كه از آن جمله مي‌توان به آموزش پرسنل فروش درباره قابليت‌هاي چاپ ديجيتال اشاره كرد. ايجاد بازارهاي جديد براي چاپ ديجيتال مستلزم صرف وقت و به كارگيري نيروهاي توانمند است.
سرمايه‌گذاري روي سخت‌افزار مناسب، بسيار اهميت دارد و براي بهره‌برداري درست از فرايند توليد، بايد از تجهيزات تكميلي پس از چاپ ، به منظور نهايي كردن پروسه توليد ليبل استفاده كرد.

 

ديگر فناوري‌هاي نوين
 در دهه گذشته شاهد ورود ماشين‌هاي چاپ ليبلي بوديم كه از سرو موتور (Servo motors ) استفاده مي‌كردند. گرچه موتورهاي سرو، فن‌آوري‌هاي جديدي محسوب نمي‌شوند، ولي زماني در ماشين‌هاي چاپ ليبل كاربرد پيدا كرده و باعث كاهش قيمت آنها شدند.
امروزه ماشين‌هاي معمولي داراي شفت و دنده براي حفظ موقعيت خود در مقابل ماشين‌هاي چاپ ليبل سروموتوري در تقلا هستند.
اين ماشين‌آلات بر اساس گفته سازندگانشان از محاسن متعددي برخوردارند كه از آن جمله مي‌توان به سادگي و دقت رجيستر شدن اوليه و حذف اثر چرخ دنده و ساير نشانه‌هاي ناخواسته اشاره كرد. البته ميزان ضايعات مواد در آنها به حداقل رسيده و زمان آماده‌سازي ماشين به هنگام تعويض سفارش كاهش پيدا كرده است.
علاوه بر اين، به خاطر اتصال سروموتور به CPU، مشخصات تمام سفارشات چاپي در حافظه باقي مانده و استفاده دوباره از آنها را امكان‌پذير مي‌سازد.
بر اساس تخمين يكي از سازندگان ماشين‌هاي چاپ سروموتور، سهم بازار اين ماشين‌ها از بازار چاپ ليبل حدود 25 درصد است، يعني از هر 4 چاپخانه، يكي داراي چنين ماشين‌آلاتي است. البته قيمت اين ماشين‌ها نسبت به نوع معمولي آنها گران‌تر است ولي در صورت نياز با هر تعداد سروموتور قابل تجهيز و بهره‌برداري است.
افزايش استقبال از اين ماشين‌آلات با شيب كندي ادامه خواهد داشت. البته ركود اقتصادي و كاهش اعتبارات مالي باعث شده كه چاپخانه‌هاي كمتري به تهيه اين نوع از ماشين‌آلات اقدام كرده و به روزرساني تجهيزات خود را به زماني كه بازار رونق بيشتري داشته باشد موكول كنند.
به تازگي چاپ تجاري و محصولات فرهنگي با نزول چشمگيري مواجه بوده است كه از جمله دلايل آن مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
- مجلات و روزنامه‌ها تا حد زيادي خوانندگان و آگهي‌دهندگان خود را از دست داده‌اند، چرا كه مخاطبان عام آنها به خصوص جوان‌ترها به رسانه‌هاي الكترونيك توجه بيشتري داشته و بدين ترتيب آگهي‌دهندگان براي جلب نظر مخاطبان خود به راه‌هاي ارزان‌تري روي آورده‌اند.
- استفاده از تكنيك‌هايي نظير پست مستقيم نيز امروزه گران تمام شده و آگهي‌دهندگان ترجيح مي‌دهند كه به صورت آنلاين با مخاطبان خود در تماس باشند كه به مراتب ارزان‌تر تمام مي‌شود.
- چاپخانه‌داران تجاري نيز كه به طور سنتي از روش افست براي چاپ اقلام چاپي استفاده مي‌كردند، خود را در رقابت با چاپ ديجيتال مي‌بينند كه در انجام سفارشات كم تيراژ بسيار مقرون به صرفه‌تر و سريع‌تر است.

 

ليبل‌هاي افست در مقابل فلكسو
 قول رايج در ميان كارشناسان و مختصصان چاپ آن است كه نصف سفارشات چاپ ليبل به روش افست و نصف ديگر آن به روش فلكسو انجام مي‌شود.
اما در سال‌هاي اخير با مقبوليت بيشتر ليبل‌هاي پشت چسبدار، ارزش و اهميت روش فلكسو نسبت به افست بيشتر شده است. هر چند كه در عمل همچنان قاعده ذكر شده در بالا صادق است.
 نياز بيشتر به سفارشات چاپي رنگي در ابتدا غلبه فناوري افست را به روش فلكسو به دنبال داشت ولي خيلي زود فلكسو قدم‌هاي عقب مانده را جبران كرد و همچنان نسبت 50-50 براي دو فناوري افست و فلكسو حفظ شده است.
البته طراحان ليبل به‌طور معمول در كارهاي خود از 6 يا 7 رنگ استفاده مي‌كنند كه چاپ آن توسط ماشين‌هاي رول كم عرض فلكسو- كه قابليت نصب 8 تا 12برج را به روي خود دارند- بسيار ساده است و اين در حالي است كه به روش افست كار ساده‌اي محسوب نمي‌شود.
ديجيتال وارد عرصه مي‌شود
 در روزهاي اول، اين قاعده كه براي انجام سفارشات كم تيراژ بايد از افست به طرف ديجيتال رفت، به دلايلي شامل بازار ليبل و بسته‌بندي نمي‌شد. چرا كه در بازار ليبل‌هاي پشت چسبدار، واحدهاي تجاري زيادي كه تنها شامل يك يا چند ماشين چاپ فلكسو رول كم عرض بوده، فعاليت مي‌كنند.
مديران برند، كه در بازار بين‌المللي فعاليت دارند، در هر بخش از بازار يا هر كشوري با الزامات مختص و ويژه‌اي براي محصولات ليبل روبه‌رو هستند و در نتيجه لازم است كه خطوط توليد بسته‌بندي و حتي آنهايي كه به توليد دايمي يك محصول خاص مشغولند، هر از گاهي ليبل‌ها را تغيير دهند و در نتيجه با حجم انبوهي از ليبل‌هاي غيرقابل استفاده روبه‌رو مي‌شوند كه براي بازار خاصي توليد شده‌ و ديگر به درد نمي‌خورد. اينجاست كه اهميت چاپ ديجيتال و قابليت آن در توليد محدود ليبل مشخص مي‌شود.
براي درك اين موضوع كافي است در بازار آمريكا در يك سوپرماركت به سراغ قوطي‌هاي رب‌گوجه‌فرنگي برويم و در حالي كه تا همين اواخر تنها 2 تا 3 نوع رب گوجه فرنگي توليد مي‌شد، شاهد 15 تا 20 نوع مختلف از آن باشيم.
بنابراين با فرض ثابت بودن حجم مصرف، سفارشات پرتيراژ قبلي به چندين سفارش كوچك‌تر و با تيراژ كمتر تقسيم شده است.


روندهاي جهاني بسته‌بندي
 نظير ديگر بخش‌هاي صنعت چاپ، بسته‌بندي نيز در سال‌هاي اخير تحت تاثير ركود اقتصادي قرار گرفته است. ارزش محصولات چاپ بسته‌بندي در سال 2008 حدود 80 ميليارد دلار بوده است. با توجه به ادامه ركود در سال 2009 و رشد نسبي در سال 2010، انتظار مي‌رود كه در سال 2013 به حدود 87 ميليارد دلار برسد.
در حالي كه توليد انواع بسته‌بندي نظير بسته‌بندي انعطاف‌پذير، بسته‌بندي مقوايي، برچسب و ليبل در حال افزايش است، اما در چهار سال آينده با 9 درصد كاهش چاپخانه‌هاي بسته‌بندي و صنايع تبديلي روبه رو هستيم.
توليد انواع محصول چاپ بسته‌بندي در يك كشور صرف‌نظر از محدوديت‌هاي فني و پروسه توليد، به عواملي نظير: دوام محصول در بازار،‌ قوانين دولتي، هزينه مصرف انرژي، جايگاه و نقش خرده فروشي،‌ اقتصاد جهاني و وضعيت توليد صادراتي آن بستگي دارد.
دوام محصول بسته‌بندي در دوران ركود اقتصادي فعلي بيش از همه مورد بحث بوده و در حالي كه خرده فروشي‌هايي نظير والمارت،  به آن توجه دارند، از كاهش هزينه‌ها و افزايش درآمد نيز غافل نيستند. بدين ترتيب تاكيد خرده‌فروشان بر استفاده از محصولاتي با بسته‌بندي بادوام در محورهاي زير قابل مشاهده است:
- استفاده از مواد قابل بازيافت در بسته‌بندي
- استفاده از شرينك ليبل براي بسته‌بندي قوطي‌ها و بطري‌هاي آب
- استفاده از مواد بادوام در بسته‌بندي
- با كوچك شدن جعبه حاوي بسته‌بندي‌هاي خرد، سعي در كمتر آلوده شدن محيط زيست مي‌شود.
بسته‌بندي‌هاي مقوايي و كنگره‌اي بيشتر از همه به خاطر جنس مواد مورد استفاده در ‌اندازه آنها، با كاهش روبه‌رو بوده‌اند.
قوانين دولتي كه در ارتباط با لزوم استفاده از مواد بادوام در بسته‌بندي‌ها تنظيم شده است، بيشترين تاثير را بر روي صنعت بسته‌بندي در سال‌هاي پيش رو خواهد داشت.
از ديگر موضوعات موثر بر بسته‌بندي، ‌الزامات قانوني در مورد سلامتي مواد غذايي است. دسترسي به اطلاعات مربوط به اجزاي تشكيل دهنده مواد غذايي و خوراكي بسيار مهم بوده و ليبل يا بسته‌بندي اصلي‌ترين بسته‌ براي انتقال اين اطلاعات هستند.
براي صرفه‌جويي در مصرف انرژي نيز، بايد سعي به توليد محصولات بسته‌بندي سبك‌تري شودكه محيط زيست را كمتر آلوده كنند. به خاطر هزينه بالاي انرژي مصرفي، در بعضي از مناطق سعي مي‌شود كه به جاي كاغذ از مواد پلاستيكي استفاده شود.

ثبات رنگ و مقاومت مركب‌هاي چاپ و ورني‌هاي يووي در برابر عوامل آب و هوايي‌
پايداري ليبل در آب و هواي متفاوت



ليبل‌هايي‌‌ كه‌‌ در‌‌ محيط‌‌ بيرون‌‌ هستند‌‌ تحت‌‌ تاثير‌‌ عوامل‌‌ جوي‌‌ مختلفي‌‌ همچون‌‌ اشعه‌‌ خورشيد،‌‌ باد،‌‌ باران‌‌ و‌‌ برف‌‌ قرار‌‌ دارند.‌‌ علاوه‌‌ بر‌‌ اين‌‌‌ كيفيت‌‌ سطح‌‌ چاپ‌‌ در‌‌ ميزان‌‌ مقاومت‌‌ مهم‌‌ است.‌‌ به‌‌ عبارت‌‌ ديگر‌‌ كاغذ‌‌ به‌‌ نسبت‌‌ لايه‌‌ فيلم‌‌ يا‌‌ سطوح‌‌ فلزي،‌‌ طول‌‌ عمر‌‌ كمتري‌ دارد.

 

مقاومت‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوايي‌‌ چيست؟
 
عدم‌‌ چسبندگي‌‌ مركب‌‌ و‌‌ ورني‌ها،‌‌ مشكلي‌‌ است‌‌ كه‌‌ اغلب‌‌ در‌‌ چاپ‌‌ روي‌‌ سطوح‌‌ غيرجاذب‌‌ ديده‌‌ مي‌شود.‌‌ چسبندگي‌‌ كافي،‌‌ اولين‌‌ شرط‌‌ ضروري‌‌ براي‌‌ هر‌‌ گونه‌‌ مقاومتي‌‌ محسوب‌‌ مي‌شود.‌‌ موسسه‌‌ آلماني‌‌ براي‌‌ تعيين‌‌ استاندارد‌‌(DIN) ،‌‌ مقاومت‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوايي‌‌ يا‌‌ مقاومت‌‌ جوي‌‌ را‌‌ اين‌گونه‌‌ تعريف‌‌ مي‌كند: «مقاومت‌‌ جوي،‌‌ پايداري‌‌ روكشي‌‌ را‌‌ در‌‌ اثر‌‌ تماس‌‌ با‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ در‌‌ مكان‌‌ مشخص‌‌ و‌‌ در‌‌ مدت‌‌ زمان‌‌ مشخص،‌‌ شامل‌‌ مي‌شود‌‌ و‌‌ نيز‌‌ مي‌توان‌‌ عوامل‌‌ مختلف-‌‌ ولي‌‌ قابل‌‌ اندازه‌گيري-‌‌ را‌‌ براي‌‌ آن‌‌ نام‌‌ برد.‌‌ ‌‌ مانند‌‌ تغييرات‌‌ رنگ،‌‌ تغييرات‌‌ ته‌‌ رنگ،‌‌ گچي‌‌ و‌‌ پوسته‌‌ پوسته‌‌ شدن،‌‌ تاول‌‌ زدن‌‌ و‌‌ خوردگي‌‌ سطح.‌‌ اين‌‌ تغييرات‌‌ كه‌‌ با‌‌ استانداردهاي‌‌ مختلفي‌‌ بررسي‌‌ و‌‌ بيان‌‌ مي‌شوند،‌‌ در‌‌ استانداردهاي‌‌ مختلف‌‌ لحاظ‌‌ مي‌شود.‌‌ با‌‌ اين‌‌ حال‌‌ استاندارد‌‌‌‌DIN  فقط‌‌ مربوط‌‌ به‌‌ نساجي‌‌ و‌‌ روكش‌هاي‌‌ مربوط‌‌ به‌‌ آن‌‌ است‌‌ و‌‌ براي‌‌ سطوح‌‌ چاپي‌‌ وضع‌‌ نشده‌‌ است.‌‌ بنابراين‌‌ نياز‌‌ به‌‌ استاندارد‌‌ ديگري‌‌ احساس‌‌ مي‌شود.»
‌‌
شرايط‌‌ اقليمي‌‌ تكرارپذير‌‌ نيستند

‌‌ از‌‌ آنجا‌‌ كه‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ بستگي‌‌ به‌‌ موقعيت‌‌ مكاني،‌‌ شرايط‌‌ اقليمي،‌‌ فصول‌‌ مختلف‌‌ و‌‌ تغييرات‌‌ سالانه‌‌ دارد،‌‌ در‌‌ هر‌‌ جايي‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ متفاوت‌‌ خواهد‌‌ بود.‌‌ به‌‌ عبارت‌‌ ديگر‌‌ شرايط‌‌ خاص‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوايي‌‌ به‌‌ دليل‌‌ يكسان‌‌ نبودن‌‌ موارد‌‌ مذكور،‌‌ تكرارپذير‌‌ نيستند.‌‌ بنابراين‌‌ براي‌‌ ايجاد‌‌ محيطي‌‌ متشابه،‌‌ نيازمند‌‌ روش‌هاي‌‌ ساختگي‌‌ و‌‌ ابزارهاي‌‌ سنجش‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ هستيم.‌‌ منبع‌‌ نوري‌‌ براي‌‌ اين‌‌ امر،‌‌ هواي‌‌ سرد‌‌ شده‌‌ لامپ‌‌ زنون‌‌ به‌‌ همراه‌‌ دماي‌‌ رنگ‌‌ 5500‌‌ تا‌‌ 6500‌‌ درجه‌‌ كلوين‌‌ است.‌‌ فيلتر‌‌ بايد‌‌ بين‌‌ منبع‌‌ نوري‌‌ و‌‌ نمونه‌‌ چاپي‌‌ كه‌‌ اشعه‌‌ يووي‌‌ را‌‌ كاهش‌‌ مي‌دهد‌‌ قرار‌‌ گيرد.‌‌ درصد‌‌ اشعه‌‌ ماوراي‌‌ قرمز‌‌ كه‌‌ از‌‌ لامپ‌‌ زنون‌‌ ساطع‌‌ مي‌شود،‌‌ با‌‌ فيلتر‌‌ گرم‌‌ كاهش‌‌ مي‌يابد.
اين‌‌ آزمايش‌‌ شرايط‌‌ باران‌‌ را‌‌ به‌‌ همراه‌‌ رطوبت‌‌ شبيه‌سازي‌‌ مي‌كند‌‌ كه‌‌ زمان‌‌ اسپري‌‌ كردن‌‌ در‌‌ آن‌‌ بايد‌‌ يك‌‌ دقيقه‌‌ و‌‌ زمان‌‌ خشك‌‌ كردن‌‌ 29‌‌ دقيقه‌‌ باشد.‌‌ در‌‌ طول‌ زمان‌ خشك‌ شدن،‌ دما‌ نبايد‌ از‌ 40‌ درجه‌ سانتي‌گراد‌‌ (104 درجه فارنهايت)  بالاتر‌ رود‌ و‌ براي‌ اسپري‌ كردن‌ فقط‌ بايد‌ از‌ آب‌ شيرين‌ استفاده‌ كرد‌ و‌ نبايد‌ آب‌ داراي‌ نمك‌هاي‌ فلزي‌ باشد.

استاندارد‌ آب‌ و‌ هوا
استاندارد‌ 53166‌DIN ،‌ ويژگي‌ مراكز‌ آب‌ و‌ هوايي‌ را‌ تعريف‌ كرده‌ است.‌ ميزان‌ مقاومت‌ جوي‌ به‌ شرايط‌ اقليمي‌ و‌ تاثير‌ آن‌ بر‌ نمونه‌هاي‌ چاپ‌ بستگي‌ دارد‌ و‌ آن‌ شرايط‌ اقليمي‌ بايد‌ با‌ تاثيرات‌ مورد‌ نظر‌ در‌ مرحله‌ نهايي‌ تاييد‌ شود.‌ طبق‌ استاندارد‌ 50019‌DIN ،‌ مراكز‌ آب‌ و‌ هوايي‌ بايد‌ بتوانند‌ شرايطي‌ مثل‌ جو‌ معتدل،‌ مرطوب‌ يا‌ شرايط‌ اقليمي‌ كنار‌ دريا‌ را‌ فراهم‌ كنند.‌ علاوه‌ بر‌ آن‌ اطلاعات‌ جوي‌ و‌ تاثيرات‌ محيطي‌ بايد‌ به‌ صورت‌ كمي‌ و‌ كيفي‌ ثبت‌ شود.‌ همچنين‌ استفاده‌ از‌ اطلاعات‌ آب‌ و‌ هوايي‌ نزديك‌ترين‌ ايستگاه‌ هواشناسي‌ توصيه‌ مي‌شود.
در‌ مراكز‌ آب‌ و‌ هوايي‌ كه‌ داراي‌ تاثيرات‌ محيطي‌ مخرب‌ و‌ فرساينده‌ هستند،‌ مي‌توان‌ نمونه‌هاي‌ استاندارد‌ جوي‌ را‌ طبق‌ استاندارد‌ 50917‌ ‌DIN تعيين‌ كرد.‌

 

آب‌ و‌ هوا‌ عمر‌ مركب‌ را‌ مي‌كاهد
طول‌ عمر‌ روكش‌ها‌ در‌ محيط‌هاي‌ باز‌ جوي،‌ به‌ شدت‌ تحت‌ تاثير‌ عوامل‌ جوي‌ همچون‌ تابش‌ خورشيد،‌ دماي‌ هوا،‌ رطوبت‌ و‌ باران‌ قرار‌ مي‌گيرد.‌ در‌ اين‌ بين‌ اشعه‌ خورشيد‌ نقش‌ مهم‌تري‌ دارد‌ و‌ قضاوت‌ صحيح‌ نتايج‌ حاصله،‌ به‌ طور‌ مستقيم‌ با‌ جزييات‌ ميزان‌ تابش‌ اشعه‌ خورشيد‌ در‌ ارتباط‌ است.‌ اندازه‌گيري‌ ساعات‌ تابش‌ با‌ دستگاه‌ نورسنجي‌ اتوگراف،‌ براي‌ محاسبه‌ تاثير‌ تابش،‌ كافي‌ و‌ كاربردي‌ ‌ نيست.
با‌ كمك‌ پرتوسنج،‌ اندازه‌گيري‌هاي‌ دقيق‌ بيشتري‌ براي‌ محاسبه‌ تاثير‌ تابش،‌ امكان‌پذير‌ مي‌شود.‌ (براي‌ جزييات‌ بيشتر‌ به‌ استاندارد‌ 53386‌DIN  رجوع‌ كنيد.)
آسيب‌ ديدگي‌ روكش‌ و‌ سطح‌ (مركب‌ و‌ لايه‌ زيرين)‌ كه‌ به‌ صورت‌ تاول‌زدگي‌ ديده‌ مي‌شود،‌ به‌ طور‌ عمده‌ از‌ رطوبت‌ و‌ واكنش‌هاي‌ شيميايي‌ و‌ فيزيكي‌ عناصر‌ فعال‌ موجود‌ در‌ جو،‌ ناشي‌ مي‌شود.‌ در‌ اين‌ موارد‌ جمع‌آوري‌ آب‌ باران‌ و‌ تعيين‌ مقدار‌‌PH  در‌ آن‌ در‌ فاصله‌هاي‌ زماني‌ معين‌ مي‌تواند‌ مفيد‌ واقع‌ شود،‌ اين‌ داده‌ها‌ از‌ مقاومت‌هاي‌ جوي‌ و‌ آب‌ و‌ هوايي،‌ اطلاعات‌ مهمي‌ درباره‌ معيارهاي‌ ارزيابي‌ ليبل‌ها‌ مي‌دهد.‌
يكي‌ از‌ مهم‌ترين‌ عوامل،‌ مدت‌زمان‌ مقاومت‌ ليبل‌ در‌ برابر‌ تاثيرات‌ محيطي‌ همراه‌ با‌ عوامل‌ ديگر‌ است.
(براي‌ مثال‌ تاثيرات‌ حاصل‌ از‌ مواد‌ شوينده‌ اتومبيل‌‌ بر‌ ليبل‌هاي‌ روي‌ بدنه‌ يا‌ سپر‌ اتومبيل‌هاي‌ ‌ مسابقه)

تاثيرات‌ مرحله‌ چاپ‌
مهم‌ترين‌ عامل‌ در‌ دوام‌ ليبل‌ها،‌ انتخاب‌ مركب‌ و‌ ورني‌ آنهاست‌ كه‌ بنا‌ به‌ نوع‌ چاپ‌ مورد‌ استفاده‌ قرار‌ مي‌گيرد.‌ از‌ آنجا‌ كه‌ انواع‌ مركب‌هاي‌ مخصوص‌ (مركب‌هاي‌ پايه‌ حلالي،‌ پايه‌ آبي‌ يا‌ يووي)‌ با‌ انواع‌ مختلفي‌ از‌ رزين‌‌ و‌ پيگمنت‌ها،‌ تركيب‌ مي‌شوند،‌ در‌ برابر‌ عوامل‌ رنگ‌بر،‌ دوام‌ و‌ مقاومت‌هاي‌ مختلفي‌ از‌ خود‌ نشان‌ مي‌دهند.‌ پيگمنت‌‌ مورد‌ استفاده‌ مي‌بايست‌ ثبات‌ رنگ‌ زيادي داشته‌ باشد،‌ زيرا‌ در‌ غير‌ اين‌ صورت‌ مقاومت‌ رنگ
به‌ سرعت ‌ از‌ بين‌ مي‌رود.‌ پيگمنت‌‌ همچنين‌ بايد  نسبت‌ به‌ اسيد،‌ قليا،‌ چربي‌ و‌ عوامل‌ شوينده‌ نيز‌ از‌ خود‌ مقاومت‌ نشان‌ دهد.‌
به‌ طور‌ كلي‌ پيگمنت‌هايي‌ كه‌ در‌ فرمول‌ مركب‌هاي‌ چاپ‌ به‌ كار‌ مي‌روند‌ بايد‌ در‌ برابر‌ عوامل‌ مذكور‌ داراي‌ مقاومت‌ باشند.‌ بايد‌ دقت‌ كرد‌ از‌ آنجا‌ كه‌ رزين‌هايي‌ همچون‌ اكريلات،‌ تركيبي‌ را‌ با‌ پيگمنت‌ توليد‌ مي‌كنند‌ كه‌ تعيين‌كننده‌ ميزان‌ مقاومت‌ نهايي‌ مي‌باشد،‌ لذا‌ مهم‌ترين‌ عامل‌ در‌ مجموعه،‌ همين‌ بايندرها‌ يا‌ رزين‌ها‌ مي‌باشند.

 

ورني‌هاي‌ محافظ‌
عامل‌ ديگري‌ كه‌ نبايد‌ فراموش‌ شود،‌ ضخامت‌ لايه‌ مركب‌ بر‌ سطح‌ چاپ‌ شونده‌ است.‌ هر‌ چند‌ كه‌ ضخامت‌ لايه‌ مركب‌ به‌ روش‌ چاپ‌ بستگي‌ دارد،‌ ولي‌ لايه‌ نازك‌تر‌ زودتر‌ از‌ بين‌ مي‌رود.‌ به‌ عنوان‌ مثال‌ چاپ‌ اسكرين‌ ضخيم‌ترين‌ لايه‌ مركب‌ را‌ ايجاد‌ مي‌كند.‌ به‌ طور‌ كلي‌ با‌ افزودن‌ ورني‌ به‌ مركب‌ يا‌ روي‌ آن‌ (به‌ صورت‌ ورني‌زني)‌ مي‌توان‌ به‌ مقاومت‌هاي‌ جوي‌ بالاتري‌ دست‌ يافت.
ورني‌ يووي‌ با‌ درجه‌ مقاومت‌ جوي‌ بالا‌ براي‌ اين‌ منظور‌ مناسب‌تر‌ است.‌ امروزه‌ اكثر‌ ورني‌هاي‌ يووي‌ از‌ مواد‌ اوليه‌ به‌ روز‌ تهيه‌ مي‌شود‌ و‌ همانند‌ گذشته‌ زرد‌ رنگ‌ نمي‌شوند‌ و‌ به‌ نسبت‌ ورني‌هاي‌ پايه‌ آبي،‌ مركب‌ را‌ بهتر‌ حفظ‌ مي‌كنند.
در‌ خاتمه‌ بايد‌ گفت‌ كه‌ تمام‌ اين‌ معيارها‌ نمي‌تواند‌ همواره‌ بهترين‌ شرايط‌ را‌ براي‌ مصرف‌كننده‌ در‌ انتخاب‌ بهترين‌ ليبل،‌ فراهم‌ كند!‌ لذا‌ قبل‌ از‌ چاپ‌ ليبل‌ ابتدا‌ بايد‌ به‌ موارد‌ ذيل‌ توجه‌ كرد:
-‌ انتخاب‌ روش‌ چاپ‌ (چاپ‌ اسكرين،‌ لترپرس،‌ فلكسوگرافي‌ يا‌ افست)
-‌ انتخاب‌ مركب‌ چاپ‌ (مركب‌هاي‌ چاپ‌ اسكرين،‌ مركب‌هاي‌ يووي،‌ مركب‌هاي‌ حرارتي،‌ مركب‌هاي‌ پايه‌ حلال‌ يا‌ بدون‌ حلال‌ و‌ مركب‌هاي‌ افست)
-‌ انتخاب‌ سطح‌ چاپ‌ شونده‌ مانند‌ كاغذ،‌ مقوا،‌ فيلم(‌PP ،‌PE ،‌‌PVC ) يا‌ فويل‌هاي‌ آلومينيومي‌ (طلا‌ و‌ نقره)
-‌ انتخاب‌ ورني‌ (ورني‌ يووي،‌ ورني‌هاي‌ پايه‌ حلالي،‌ ورني‌هاي‌ پايه‌ آبي‌ يا‌ ورني‌هاي‌ رايج‌ (اكسيداسيوني))
از‌ جمله‌ مواردي‌ كه‌ در‌ زمان‌ توليد‌ ليبل‌ براي‌ فضاي‌ بيروني‌ بايد‌ مورد‌ توجه‌ قرار‌ گيرد،‌ مكان‌ نصب‌ و‌ استفاده‌ ليبل‌ و‌ ماندگاري‌ و‌ طول‌ عمر‌ آن‌ است‌ كه‌ در‌ رضايت‌مندي‌ مصرف‌كننده‌ نقش‌ بسزايي‌ ايفا‌ مي‌كند.

كلیك كنید

نظرات شما عزیزان:

آینده سازان
ساعت23:57---17 تير 1390
سلام دوست گرامی وب خیلی خوب و مفیدی دارید
امیدوارم هر روز موفق تر باشید
تبادل لینک با شما افتخار ماست!
مدیریت سایت آینده سازان خودرو


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






printstudent

محمد اربابی

printstudent

http://printstudent.glxblog.com

دانشجویان صنعت چاپ

مقاله ليبل و بسته‌بندي

دانشجویان صنعت چاپ

فارغ التحصیل و کارشناس چاپ مقالات صنعت چاپ .druckverfahren.مقالات + صنعت چاپ .فرایند چاپ.چاپ افست. چاپ هلوگرام.چاپ بنر.چاپ هلیوگراور.چاپ سیلک.چاپ بالشتکی . چاپ سوزنی . چاپ روی شیشه.چاپ روی پارچه.صنعت چاپ.مقالات صنعت چاپ.تابلو روان. تلویزیون شهری.

دانشجویان صنعت چاپ